duminică, 7 august 2011

Dezvoltarea leadershipului: de la teorie la practica

Lobby pentru Consiliul National al Elevilor




In perioada mandatului meu în funcţia de inspector şcolar, în cadrul departamentului „Management educaţional, evaluare şi dezvoltare instituţionalǎ” al ISJ Bacǎu, am creat punti de comunicare si am deschis drumuri pe care pǎşesc acum elevii si cadrele didactice din Onesti si Casin. Proiectul "SCOALA ALTFEL - Pe urmele marilor lideri romani" este un proiect integrat programului educational SMILE 21 + (Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatia pentru o viata sanatoasa si dezvoltare sociala durabila). Am initiat programul educational SMILE 21+ in Romania sub egida MEDIARCOM (Asociatia Europeana de Mediere), prin Asociatia Centrul de Training, Consultanta si Mediere Onesti. Proiectul "SCOALA ALTFEL - Pe urmele marilor lideri romani" este un proiect pilot SMILE 21 +, fiind totodata integrat axelor strategice ale Consiliului National al Elevilor (CNE).

Proiectul "SCOALA ALTFEL - Pe urmele marilor lideri romani" are ca obiectiv principal organizarea de activitati de mediere culturala integrativa, excursii de studiu si tabere de leadership pentru elevi. Intr-o prima etapa, activitatile proiectului au inclus vizite la Alba Iulia - orasul marii uniri a romanilor, participare la Festivalul International "Lucian Blaga" si pelerinaje la Casa memoriala "Lucian Blaga" din Lancram - satul natal al lui Lucian Blaga, filozof, poet, traducator, jurnalist, profesor universitar si diplomat roman in cateva capitale europene (Varsovia, Praga, Lisabona, Berna si Viena), personalitate complexa a culturii interbelice, spirit transdisciplinar, inovator si integrativ, recunoscut la nivel international pentru stiinta construirii cunosterii si nominalizat pentru premiul Nobel pentru literatura.
CNE-CJE Bacau - Cum putem dezvolta competentele sociale,

antreprenoriale si de leadership la tineri


http://cne-cje-bacau.ning.com 

Campania de advocacy SMILE 21+
Donatie de carti din partea institutiilor de cultura din Alba pentru bibliotecile scolilor din Onesti si imprejurimi: http://smile21.ning.com  


Activitǎţile de mediere culturalǎ si interculturala permit restabilirea legăturilor între societate şi cultură, precum şi între artă şi public. Rolul medierilor culturale si interculturale este de a crea condiţiile unei întâlniri, ale unui dialog deschis, pentru ca ştiinta si arta sǎ devinǎ accesibile publicului larg. Activitǎţile de acest gen se difuzeazǎ tot mai mult în mod spontan, pornind de la valorile umane şi libertatea diferiţilor actori sociali de a alege solidaritatea pentru atingerea unor obiective mai mari, dincolo de interesele lor imediate şi specifice.


Premii de excelenta obţinute în Campania SMILE 21+


Prof. Virginia - Smarandita Braescu
Formator pentru Consiliul National al Elevilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu