duminică, 18 martie 2012

Prima Conferinta Nationala a Organizatiilor Studentesti Basarabene din România

Studenti, cadre didactice universitare, scriitori si alti specialisti din diferite domenii de activitate au participat simbata, 17 martie, la sediul Centrului International de Afaceri si Expozitii din Bacau, la Conferinta Nationala a Organizatiilor Studentesti Basarabene din România.
Dezbaterile au fost centrate pe tema “Integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana”, cu accent pe rolul studentilor basarabeni in realizarea acestui deziderat. In deschidere au luat cuvintul Ionut Tomescu, purtator de cuvint al Primariei Bacau, Corneliu Pricope, director general al Centrului International de Afaceri si Expozitii, profesorul universitar Vasile Puiu, presedintele Asociatiei Culturale Pro Basarabia si Bucovina – filiala Bacau, inginerul Constantin Rusanovski, presedintele Asociatiei Culturale Pro Basarabia si Bucovina – Filiala Onesti, scriitorul Doru Ciucescu, profesoara Virginia Smarandita Braescu si juristul Robert Ionut Chiriac, ambii de la Comunitatea de Advocacy, precum si Mihai Cretu, presedintele Ligii Studentilor Basarabeni din Galati.
In cadrul dezbaterilor s-a vorbit despre rolul organizatiilor stuentesti basarabene si a modalitatilor de implicare a acestora in sustinerea eforturilor statului moldovean in procesul de integrare europeana dar si despre principalele dificultati intimpinate de studentii basarabeni aflati la studii in România. Conferinta a fost organizata de Asociatia Culturala “Pro Basarabia si Bucovina”, Filialele Bacau si Onesti, si Liga Studentilor Basarabeni din Galati. (L.H.)
Sursa articolului: 
Pentru mai multe informatii consultati:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu