duminică, 11 septembrie 2011

Consultarea cadrelor didactice privind Metodologia şi criteriile de acordare a gradaţiei de merit

E timpul să ne spunem părerea!

Asociaţia pentru Promovarea Diversităţii în Educaţie Bacău, realizează o consultare a cadrelor didactice privind modalităţi de îmbunătăţire a Metodologiei şi criteriilor de acordare a gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar precum şi a Fiselor de evaluare pentru cadrele didactice în vederea obţinerii gradaţiei de merit 2011.
Acum aveţi ocazia de a vă exprima sugestiile şi recomandările de îmbunătăţire a procesului de evaluare privind obţinerea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, cât şi asupra documentelor suport amintite anterior.
Vă rugăm să transmiteţi opiniile dumneavoastră în format electronic la e-mail: diversedu@yahoo.com până cel târziu luni, 12 septembrie 2011, ora 18:00.


Va rugam sa transmiteti  mai departe acest mesaj cadrelor didactice din lista dumneavoastra. Cu cat mai multe cadre didactice isi exprima opinia, cu atat modificarea propusa va fi mai adaptata realitatilor din teritoriu. 

Asociatia pentru Promovarea Diversitatii in Educatie
Bacau, Calea Moinesti, nr. 34/32
Vicepresedinte, Nicolae Magdalena
diversedu@yahoo.com

miercuri, 7 septembrie 2011

Parteneriatul dintre sectorul public şi cel neguvernamental

În contextul participării la proiectul Partener Activ şi Implicat, derulat de către Academia de Advocacy din Timişoara, cinci oneşteni urmează să facă parte din primul corp de experţi în lobby, din România. Proiectul, ce se desfăşoară la nivel naţional, are drept scop formarea unui grup de 800 de specialişti în dialogul social şi intervenţia profesională în procesul decizional la nivel naţional, câte 100 în fiecare regiune a României.

Lobby si advocacy la Onesti

La nivel local, proiectul organizaţiei timişorene a contribuit la formarea Coaliţiei de Lobby şi Advocacy Oneşti, grup ce îşi propune să reprezinte societatea civilă oneşteană în dialog cu autorităţile locale. Coaliţia, ca formă de coagulare şi de reprezentare a intereselor societăţii civile oneştene, susţine întărirea democraţiei participative, inițierea dialogului social și conștientizarea rolului societății civile în soluționarea problemelor comunității.

Dialogul deschis, transparent şi permanent între organizaţiile neguvernamentale şi autorităţile publice reprezintă unul dintre elementele care asigură un proces democratic de formulare a politicilor publice şi de luare a deciziilor. În acest sens, s-a demarat o primă acţiune ce a constat în formularea unui document de poziție referitor la necesitatea finanțării nerambursabile de la bugetul local a proiectelor din domeniile de interes ale comunității locale.

Această primă inițiativă a  Coaliției de Lobby și Advocacy Onești s-a derulat ca aplicație practică a cursului „Dialog social şi advocacy”, parte din proiectul Partener Activ şi Implicat, derulat de către Academia de Advocacy din Timişoara.

Tineri cu inițiativă

În această perioadă, grupul nou înfiinţat vizează implementarea Legii 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru încurajarea dezvoltării societăţii civile, rezolvarea unor probleme de interes local şi transparenţa alocării fondurilor de la bugetul local, subliniind totodată importanţa unor măsuri şi acţiuni coerente şi asumate de toţi actorii implicaţi.

Reprezentanţii Administraţiei Publice din Municipiul Oneşti şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini sectorul ONG prin susţinerea unor proiecte de interes local, evidenţiind ca domenii prioritare pentru finanţare, începând cu anul 2012, cultura şi învăţământul.

Relația cu mediul ONG, reconsiderată la Onești

Consiliul Local Onești s-a întrunit în ședință ordinară în data de 30 august 2011 când, din partea Coaliției de Lobby și Advocacy Onești au participat în sala de şedinţă reprezentanţii Centrului de Trainig, Consultanţă şi Mediere Oneşti şi Grupului Social Civic. Pe ordinea de zi au fost incluse și două hotărâri privind aprobarea unor ghiduri de finanțare nerambursabilă pentru activităţile de învățământ și proiectele culturale din municipiul Onești. Inițiatorii acestor proiecte, ce au fost aprobate în unanimitate în ședința publică din 30 august 2011, sunt consilierii locali Dan Oprea și Cezar Olteanu.

În cadrul întâlnirilor Comisiei Permanente de Lucru a Coaliției de Lobby și Advocacy Onești, s-a adus în discuţie crearea unui regulament unic care să fie aplicabil tuturor domeniilor de interes finanţate prin Legea 350/2005 până în prezent (sport), celor care sunt în propunere de hotărâre (cultură şi învăţământ), dar şi celor care se doresc a fi propuse în viitor (tineret, mediu şi social).

În scopul creşterii calităţii vieţii în comunitatea locală, Coaliția de Lobby și Advocacy Onești invită organizaţiile neguvernamentale din Municipiul Oneşti la focalizarea eforturilor şi relansarea parteneriatului dintre sectorul public şi cel neguvernamental, pentru desfășurarea unor activități complementare acțiunilor Primăriei, dar care să fie susținute și pe viitor de decidenții locali, prin introducerea pe agenda publică a acestor inițiative venite din partea organizațiilor nonprofit.

Prof. Virginia - Smarandita BRAESCU
Comisia Permanentă de Lucru a Coaliţiei de Lobby şi Advocacy Oneşti,

Sursa: Articol publicat in Ora 25

duminică, 4 septembrie 2011

Module de training pentru Consiliul National al Elevilor (CNE)

In atentia elevilor, parintilor, directorilor si cadrelor didactice
din reteaua scolara a invatamantului preuniversitar din Romania

In Anul European al Voluntariatului, Consiliul National al Elevilor (CNE, www.wedu.ro) faciliteaza, prin Consiliile Judetene ale Elevilor (CJE) si cu sprijinul retelei de formatori CNE, participarea elevilor, membri activi in Consiliile Scolare si/sau Consiliile Judetene ale Elevilor, la urmatoarele module de training:
  1. Comunicare interpersonala
  2. Lucru în echipă
  3. Managementul conflictelor
  4. Luarea deciziilor şi Leadership
  5. Autocunoastere si dezvoltare personala
  6. Dezvoltare organizationala
  7. Managementul proiectelor
  8. Relatii publice si comunicare
  9. Argumentare si oratorie
Inscrierile se fac la formatorii CNE din fiecare judet: http://formatoricne.wikispaces.com/formatori+CNE

Pentru inscrieri la formari in judetul Bacau, in anul scolar 2011 - 2012, puteti contacta formatorii pe adresele de mail sau urmariti anunturile postate pe www.cjebacau.ro si/sau pe http://cne-cje-bacau.ning.com !

CARMEN ZAHARIA
Cristina_BC.jpg 
CRISTINA ROMANDAS
VIRGINIA BRAESCU
DUMITRU FICUTA

Pentru mai multe informatii despre modulele de training si agenda formatorilor, contactati consilierul educativ si presedintele CSE din unitatea dvs scolara!